duminică, 8 decembrie 2013

Pregatiri pentru Craciun 2. Inima cu STEA

Va provocam acum ceva timp la un Craciun Romanesc. Ma gandeam eu atunci ca anul acesta sa incercam ceva nou, sa implicam in pregatirile de sarbatoare ceva romanesc, ceva facut de noi (handmade) si o poveste care sa intregeasca totul.
Asa ca m-am pus pe treaba, atat cat am putut si primele mele ornamente handmade de Craciun au prins contur. Ce am pregatit pana acum?

Astazi va prezint:

1. O inima cusuta cu motivul STEA :
"sunt sursa de lumina si reper: te ajuta sa gasesti calea cea buna.
fiecare stea are povestea ei.
impreuna, in ordine, stelele reprezinta lumea si locul nostru in ea" - Semne Cusute

Ce am observat personal mesterind la aceste ornamente este faptul ca nu mai sunt deloc atrasa de cele din comert. Toata risipa de sclipici, ghirlande, globuri din plastic, culori peste culori si beculete printre toate ma lasa rece. Asa ca anul acesta voi merge pe discret, o cromatica simpla...momentan rosu si alb + texturile naturale - conuri, brad, lemn, textile... sunt tot ce suport in materie de decoratiuni de iarna. Si ma simt tare bine asa :)

Alte ornamente sunt gata dar inca nu vor sa iasa la rampa, vor fiecare sa aiba momentul lor de glorie, asa ca...va urma :)

Pe de alta parte, si in alta ordine de idei, tot in tema Craciunului, mi-a placut mult articolul Iulianei despre ce sarbatorim de fapt pe 25 decembrie: Jesus is the Reason. Sa ne oprim o clipa si sa meditam, nu?

15 comentarii:

  1. Draga Ingrid, si eu imi doresc un bradut handmade...dar timpul nu mi/e prieten inca....an de an adun cate ceva si scot sclipiciurile putin cate putin. O sa ma straduiesc sa vin si eu cu cate ceva...sper.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona, nici eu nu am timpul pe care mi l-as dori si asta se vede in faptul ca nu postez prea des....Noua, femeilor care avem si un job full time, ne ramane foarte putin timp sa facem ceea ce ne place. Dar putin cate putin, cateva ore furate in fiecare saptamana, ne mai ostoim dorul acesta de creatie si visam la ce am putea face daca am avea timp...Mult spor draga mea, am intrat la tine pe blog si imi placeeeee :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ador sclipiciul, Craciunul e singura sarbatoare in care ma pot bucura de el dupa pofta inimii, asa ca nu ratez ocazia :)).E foarte draguta inimioara.Ar merge si niste fulgi crosetati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am cam "certat" cu sclipiciul dar lui S ii place foarte mult. Asa ca vom avea cel mai probabil un brad sclipicios...Sa stii Irina ca ar merge intr-adevar niste fulgi crosetati dar nu stiu sa ii fac :((((

      Ștergere
    2. Tot nu stiai sa faci tu fulgi crosetati! Iata cum vine unul la tine de la "Ghemusoara"! Te felicit!

      Ștergere
    3. :))) La tine m-am gandit prima data cand am vazut darul si FULGULETUL!!!

      Ștergere
  4. waw...A iesit superba inimioara ta...M-ai facut tare curioasa si astept si celelalte decoratii :D.O seara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  5. Ingrid, ce minunat a iesit! Intr-adevar nu se compara cu nimic din comert. Ai talent la cusut! Eu nu am darul asta...

    Si noi am reusit sa cumparam acum 2 ani ornamente nu asa sclipicioase ca cele uzuale, ci globuri din nuiele si panza de sac, ghetute din stofa. Sunt tare dragute si parca mai normale fata de cele ce au invadat tarabele de peste tot, fie ele si tarabe de Mall.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place, Claudia :). Sigur si bradutul tau cu globulete de nuiele si panza de sac este deosebit!

      Ștergere
  6. Ingrid merg pe aceeasi idee, atat cu obiectele lucrate manual cat si cu sclipiciul comercializat. :)
    In legatura cu impodobirea bradului am o postare pregatita tre sa-i dau drumul. :)
    Inimioara ti-a iesut super faina! Ma gandisem zilele acestea la inimioara ta, deoarece am si eu itamina rosie si as putea sa cos ceva pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna,

    Pentru ca iti place sa citesti si mie sa te citesc, te-am nominalizat pentru o leapsa cu si despre carti pe blogul meu!

    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce idee buna! Numai ce am terminat de citit o carte care mi-a placut f. mult! O sa intru pe blog sa "vaz" despre ce e vorba :) Zi frumoasa!

      Ștergere
  8. Tare e ea draguta inimioara! Ce frumoasa a iesit! Te admir pentru "curajul" de a face un bradut handmade in vremurile in care sclipiciul a pus stapinire in magazine! Cit despre fulgii crosetati... trebuie sa gasesti tu o sursa de inspiratie - pe net ceva, un tutorial, un blog... Si cu drag astept sa vad ce mai iese din minutele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Amedeya, tu vrei sa ma ambitionezi observ :)) dar tare imi e ca nu o sa ajung la inaltimea asteptarilor....Poate la anul cu fulgisorii...:)

      Ștergere