duminică, 24 noiembrie 2013

Un colt de rai..autentic Romanesc

Ciocanesti. Judetul Suceava, Bucovina. Comuna-Muzeu. Un coltisor de tara unde romanii gospodari sunt mandri cu obarsia lor si asta se vede in casele lor, in traditii, in modul in care si-au pastrat autenticitatea astfel incat astazi te minunezi si te incanta ceea ce vezi. Pentru ei este ceva natural, este modul lor de viata, este comunitatea lor.
Am trecut prin Ciocanesti acum doi ani, pe cand faceam turul tarii. A fost ca si cum intrasem intr-o carte de folclor. Casele decorate cu motive traditionale, troitele frumos impodobite, o vacuta pascand in tihna, sloboda pe pasunea grasa dar si oamenii implicati in activitati crezute uitate: pe rau o mana de sateni construiau o pluta de lemn. Simplu, asa cum era odinioara.
Mi-am amintit de aceasta "incursiune in autenticul romanesc" , sambata seara cand La TVR, Cristian Tabara in emisiunea sa "Exclusiv in Romania" povestea chiar despre Ciocanesti. Si mare mi-a fost bucuria. A fost ca si cum as fi regasit ceva drag si am dat fuga la albumul meu cu poze sa ma mai bucur inca o data de ele. Si desigur, sa le impartasesc cu voi :

5 comentarii:

  1. Foarte frumos coltisorul !!!
    Am vizitat si eu Bucovina cu foarte multi ani in in urma si am ramas frumos placuta de acesta parte de tara.
    O Duminica minunata draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand in suflet frumosul, nu ai cum sa ramai indiferent la frumusetea acestor locuri. O Duminica frumoasa si tie, Corina!

      Ștergere
  2. Cred ca tot acum doi ani am trecut si noi prin Ciocanesti. Minunat colt de tara, ca toata Bucovina, de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost si noi acolo sunt superbe casele...au si un festival al pastravului parca...zici ca sunt cusute modelele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw...Este superb intr-adevar...O seara frumoasa..

    RăspundețiȘtergere