miercuri, 16 octombrie 2013

Idee spatii mici

Pe cat ma laud cu livingul spatios, terasa mare si dormitorul luminos, pe atat nu pot sa nu marturisesc ca baia este foarte mica. Adica vreo 4 m2. Mda, mica...Dar acum..nu le putem avea pe toate, nu?
Momentan mobilierul de baie este basic si cu o faianta bej care nu imi place in mod deosebit, adica cam asa:


Poza nu este a mea, dar e din complexul in care stau eu.

Buun...si acum ce e de facut? Pt ca in orice baie, oricat de mica, tot se strang lucruri si cumva trebuie sa te organizezi, nu?
Asa ca am cautat cu mare speranta idei pentru depozitare pentru spatii mici. Si am gasit, pe langa nenumaratele idei cu saculeti, cosulete si chiar chiuvete pe biciclete! (care nu stiu cum ar putea incapea intr-un spatiu mic!!), si o idee pe care as putea sa o pun in practica.


Nu ma gandisem pana acum ca as putea valorifica spatiul de pe langa cada. La cazile din apartmanentele vechi nu cred ca s-ar fi putut realiza dar cel putin la cada mea cred ca da, pentru ca are acel panou detasabil. Ramane de vazut, dar este o idee care imi surade, practica, pentru bai mici :)

8 comentarii:

  1. Tot asa arata si baia noastra, pe care tocmai o renovam. O sa fie lila cu alb. Am aruncat tot ce era in ea: gresie, faianta, cada, baterii, wc, dus, cuiere, oglinda etc. Sintem inca la etapa gresie + faianta. Ne-am cumparat obiectele sanitare si ne mai lipseste mobilierul. Ne dorim sa fie o baie cit mai simpla si utila, nicidecum sa fie incarcata cu sticle si sticlute, ori prosoape agatate peste tot. A noastra are 7 m patrati si 5 pereti. :))

    Am doua idei:
    1. sa renunti la chiuveta cu picior si sa pui una sprijinita pe un dulapior; in dulap poti ascunde produsele de curatenie si unele cosmetice ori obiecte mici gen penseta, unghiera daca are si sertare.

    2. poti construi niste rafturi din rigips deasupra wc-ului (se fac f usor, am vazut cu ochii mei si sint rezistente + ca le poti acoperi cu faianta sau da cu var); uite aici doua site-uri:
    http://www.spotondesign.ro/design-interior-apartament-aviatiei-danilescu.html

    http://www.bizoo.ro/firma/taianinvestments/vanzare/1404827/raft-inox-baie

    Pe de alta parte, eu vreau sa renunt la mormanul de cosmetice pe care il aveam si sa folosesc produse putine si bune. Evident nu vreau sa le vad insirate pe marginea cazii. :)) Si nici rafturile alea cromate nu-mi plac. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte proaspata combinatia lila cu alb. Cred ca o sa va iasa minunat!
      Noi din pacate avem multe cheltuieli cu alte mobile prin casa si am o vaga banuiala ca baia si faianta care nu imi place va ramane la urma :(.
      Dulapior sub chiuveta clar vreau sa imi pun. Nu suport piciorul si nu ii vad utilitatea. Nici eu nu sunt adepta dezordinii din baie si de-asta as vrea lucrurile sa fie cat mai..."ordonat ascunse".
      La rigips nu m-am gandit, este o ideea. Este intr-adevar un spatiu de care se poate profita deasupra wc-ului.
      Merci pt idei ;)

      Ștergere
    2. Si eu tot dulapior sub chiuveta am si tin foarte mutle produse in el, am vazut la cineva un dulap deasupra usii f util si frumos...eu din pacate nu am spatiu din cauza unui bideu a carui functionalitate acum nu o mai vad:)), dar nu il pot scoate pentru ca nu am placi de gresie:)) sa pun in locul lui.

      Ștergere
  2. Baia ta are un aspect foarte ingrijit, chiar daca nu esti foarte incantata de faianta.
    Stiu ca sunt stickere speciale pentru faianta - daca ai gasi, eu stiu, niste stickere usor aurii, cu un model foarte finut, ai putea sa le lipesti din loc in loc si sa-i dai viata.
    Si baia mea e micuta, nu cred ca are 4 m patrati :D
    Dulapior sub chiuveta am si eu, intr-adevar, e util. Acolo pastrez in special produse de curatat - desi nu am foarte multe
    De asemenea mai am un dulapior pus pe un perete - acolo imi pastrez toate produsele cosmetice, periuta si pasta de dinti, etc.
    Nici mie nu-mi place sa fie la vedere altceva decat sapunul, de aceea sunt toate stranse in cele doua dulapase. Pe policioara de la oglinda mare ce e deasupra chiuvetei am doua lumanarele in culorile baii, puse de kiki :P, fara utilitate, si o cutiuta mica din ratan in care tin niste elastice pentru par.
    Insa baia mea nu e asa frumoasa ca a ta pentru ca desi gresia si faianta inca imi plac si acum, totusi nu a fost lucrat foarte ingrijit (n-am avut un faiantar bun, n-a avut grija sa fie perfecte toate micile detalii)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ingrid, ideea Mariei cu lipirea unor stikere suna excelent! Mie imi place culoarea mai ales ca e de culoare deschisa si da imperesia de mai mare.
    Si baia mea de aici e foarte mica dar asta e. La casa le-am facut putin mai mari dar nu foarte. Asa ca, si eu zilnic dau o raita prin virtual sa caut idei si decoratii ale bailor, bucatariilor, holuri, saloane, curti etc :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca, e o idee cu dulapiorul deasupra usii. Desigur, sa pun lucrurile de care nu am nevoie in mod frecvent, pentru ca ar trebui sa ma catar cu o scara, eu sunt cam mica de inaltime :)
    Maria, baia aceea nu e a mea, seamana cu a mea, pt ca e din complexul nostru. Asa arata inainte de mutare, acum s-a cam aglomerat...pt ca nu am dulapioare! Am vazut un dulapior pe care mi-l doresc la ikea, de pus deasupra oglinzii: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/70217671/
    Are si cateva raftulete de cosmetice si o policioara.
    Ceea ce apreciez insa la faianta si gresie este finetea executiei, este foarte bine pusa, cu spatii mici intre placi.
    Corina, ca imi place, ca nu-mi place culoarea la faianta , nu o mai schimb :), pt ca nu avem bani pt asta. Sunt alte prioritati acum.
    Corina, mult spor la noua casuta! Sunt sigura ca va fi foarte confortabila si plina de lucrusoare facute de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi totuşi băile pe care le văd aici în poze sunt mari. Băi mici cred că înseamnă în opinia mea suprafete de 3-4 m pătraţi. Poate chiar doi metri pătraţi. Ceea ce face dificilă amplasarea tuturor elementelor. Ikea avea nişte soluţii faine în acest sens. Valorificarea spaţiului de lângă pereţii căzii de baie chiar e super. Dar mă gândesc dacă nu se păstrează în acest fel o umiditate nedorită sub cadă.Mai ales în băile care nu au fereastră.

    RăspundețiȘtergere
  6. noi avem baia ,,mare,, de 4 mp si baia mica de mai putin de 2 mp, dar nu mi se par mici, ci doar normale :)). Sus avem chiuveta cu dulap mare (doua usi si sertarase) , si pe perete un dulap cu oglinda. Jos avem tot asa, doar ca dulapul de sub chiuveta si chiueta sunt mai mici.

    RăspundețiȘtergere