marți, 28 mai 2013

Intrebare

Vin si eu cu o intrebare al carei raspuns tot il caut, sau il stiu si il evit:

De ce ar da cineva asta:
                                                               Sursa

Pentru asta:
                                                       Sursa: Google

Are cineva idee?

Desigur, va urma o postare pe aceasta tema....

9 comentarii:

  1. In afara de faptul ca e nebun:)), mai poate fi poate senzatia de miscare nebuneasca ca intr-un carusel, care, pe termen scurt paote fi imbatatoare.. iar poe termen lung maorte sigura

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare metafora caruselului, cam asa e. Sau o cursa de soareci. Si totusi uite ca orasele sunt pline :)

    RăspundețiȘtergere
  3. depinde...orasul are si el avantajele lui, in special cele legate de educatie si sanatate...La tara, daca n-ai pamant si putere de munca s-a zis cu tine, traiesti la limita subzistentei.La oras, daca n-ai servici si patru pereti ai tai, te paste cutia de carton...nicaieri nu e usor, trebuie sa ai ceva de la care sa pornesti. Eu vad la noi, depindem f mult de oras- cu serviciul, cu scoala copiilor, nu am putea sa ne desprindem de tot. Eu bat spre zero cu forta fizica, de cand ne-am mutat si stau mult in picioare, umblu, urc si cobor scarile ma dor toate, in special spatele. Si nici n-am pus mana pe sapa inca :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca si la tara, daca ai putina minte reusesti sa o duci bine. Ca si la oras. Cine e destept isi face un rost. Intr-adevar, la oras sunt mai multe oportunitati dar si acestea sunt inselatoare, slujbele, promovarile, ma duc cu gandul la ce a spus Anca, e ca un carusel care tot canta si se invarteste, canta si se invarteste. E un sistem si suntem blocati in el, cel putin asa este impresia mea :) .

      Ștergere
    2. ma gandesc ca ideal e sa faci in asa fel incat sa iei ce e mai bun din ambele parti :), si sa cauti sa fii cat mai autosuficient posibil. Asta cu autosuficienta e mai dificil de obtinut la bloc, dar daca esti creativ...cred ca totul e posibil

      Ștergere
    3. Asa e Martha, ideal este sa fii cat mai autosuficient posibil. Acesta e si conceptul "in afara societatii" despre care vorbeam nu demult. Si eu stau la bloc, langa Bucuresti.
      Dar ce am observat, cand m-am intors la Dristor, unde am stat pana nu de mult: aglomeratia si galagia, claxoanele ca zgomot de fundal permanent. Ma obisnuisem cu ele si nu le bagam de seama. Acum, cand locuiesc intr-o zona linistita, observ zgomotele orasului si abia astept sa ajung la casuta mea de la Bragadiru.
      In alta ordine de idei...ce vreau sa spun este ca multi nu isi dau seama de sistem, de "carusel" decat cand ies din el si poate nici atunci. Pe ceilalti, care isi dau seama si incearca pe cat posibil (pentru ca nu toata lumea nu poate sa lase tot si sa plece la tara) sa diminueze partile negative ale orasului si sa ia, cum zici si tu ce e bun, ii felicit!

      Ștergere
  4. Ahh, Ingrid, cum răsucești tu cuțitul în rană!
    Uite, e 5.30 dimineaţa şi-mi beau cafeaua într-o cutie de beton şi visez răcoarea, liniştea, culorile şi mirosul unei curţi de ţară... Şi mă încurajez de aici, din vârful caruselului că într-o zi...îmi voi începe ziua acolo...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca posibilitatea de a visa este unul din cele mai frumoase daruri pe care ni le-a oferit Dumnezeu. Si eu visez. Am fi foarte saraci fara vise, mai ales in carusel!


      Iuliana....tu la 5:30 bei cafeaua?? Adica noaptea?? Ei poftim exemplu! Iar mie mi-e greu sa deschid ochii la 7 :).

      Ștergere
    2. Ei, de regula o beau la 6:30, dar azi n-am prea avut somn :))

      Ștergere