marți, 3 iunie 2014

Cumva, despre dimineti

Stiti probabil deja una din marile mele mici dorinte: sa fiu mai matinala. Am scris despre asta intr-o mini- serie de postari reunite sub eticheta dimineata.
Concluzionam eu pe atunci ca "Cine se trezeste de dimineata, mai traieste o viata!". Si tind sa cred ca aveam dreptate :). In anotimpul rece nu simt atat de mult nevoia de a avea mai mult timp dimineata, sigur si din cauza faptului ca se lumineaza mai tarziu.
Dar odata cu venirea primaverii si acum a verii, eu tot nu am reusit sa scap de obiceiul prost al somnului de dimineata. Dap, am incercat smecheria cu rasplata si e adevarat, putin functioneaza. Reusesc sa ma trezesc cu 20 de minute mai devreme decat de obicei pentru a-mi bea cafeaua in tihna (atat cat se poate numi tihna cu Mitzuska proaspata ca o floricica si cu chef de joaca :) ). Dar aici se termina distractia mea de dimineata si incepe cursa in lumea celor mari- drumul spre serviciu si cele aproape 9 ore de munca la birou, drumul spre casa si oboseala de sfarsit de zi cand deja nu mai sunt in stare sa mai fiu creativa.

Dar astazi, cu putin ajutor din partea Mitzuskai care, dupa o anumita ora aleatorie din noapte nu mai are somn....am scos capul din pernele albe si pufoase si am stat. Si-am ascultat, prin geamul rabatat, linistea de afara. Ei bine, natura se trezeste devreme. Si cum la mine, in Scandinavia :), afara inseamna o zona intinsa de case si cat de cat verdeata, am ramas fascinata de linistea placuta a diminetii intrerupta doar de cantatul cocosilor, de pasarile diminetii. Am scos nasul din pat si am adulmecat racoarea diminetii si am privit lumina difuza a zorilor.
Ei bine, asa de dimineata imi propun sa ma trezesc de acum inainte, sa am cateva ore de liniste si inspiratie. Asa poate voi gasi si acel timp ce imi lipseste pentru proiectele mele de suflet.
Deci, maine dimineata, alarma mea va fi setata la ora...05:30. Hm...credeti ca o sa-mi iasa? Voi invinge eu balaurul de somn?



10 comentarii:

  1. Hmmmmmm, 5:30, matinala ora.:)
    Daca iti propui sigur reusesti, doar ca trebuie sa modifici si programul de seara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, spre rusinea mea...nu sunt nici pasare de noapte. Ma culc cam pe la 11:00, maxim 12:00 noaptea. Concluzia mea este ca sunt....o somnoroasa!

      Ștergere
  2. daca nu te culci devreme te chinui degeaba.Eu ma scol la 6.30, dar la 10.30, maaaxim 11 trag pe dreapta.Si mai trag si cate un pui de somn la pranz.Ca sa te poti scula pe la 5 trebuie sa tragi obloanele pe la 9.30-10.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma scol la 6:09 zilnic si in week-end, dar seara pic de oboseala la 10, maxim 10:30 ma culc. Imi plac muuult de tot diminetile:), totul e magic

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai reusit sa te trezesti la 5,30 dimineata? Cum a fost?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, m-am trezit si m-am culcat la loc :D. Asta pentru ca am nesocotit intentia mea de a ma trezi de dimineata si m-am culcat aseara la pe la...12:30, 01:00 :)). Asa ca tot la 08:00 m-am trezit de tot sa-mi fac cafeaua....Uffffff!!!!

      Ștergere
    2. solutia e sa te trezesti intai la 6.30-7 cu ceasul, chiar daca ti-e somn, si dupa cateva zile o sa adormi fara sa vrei la ora care trebuie :)).Dupa ce reusesti sa te scoli la 6.30, potrivesti ceasul la 6, si tot asa.

      Ștergere
  5. Mie-mi place linistea diminetii, dar ... din patul bun si cald.
    Nu sunt o persoana matinala, dar sunt obligata sa fiu (ceasul suna la 5:50, insa ridicatul din pat e amanat adesea pana spre 6:15) si m-am mobilizat de cateva luni sa plec mai devreme de acasa - pt ca tramvaiul/autobuzul e mult mai putin aglomerat dimineata devreme, am chiar loc sa stau jos daca vreau :). Am si un bonus, desigur: nu mai intazii la serviciu.
    Problema mea e ca seara adorm pe la 1-2, de aceea sunt obosita toata saptamana ... pana vineri noapte cand recuperez. Neaparat trebuie sa ma straduiesc mai mult sa modific si ora de culcare (de ex, asta noapte am dormit doar 3 ore, cu o noapte inainte 5 ore etc.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un program infernal ce imi povestesti tu...cu 3-5 ore de somn.
      E adevarat, eu nu sunt obligata sa ma trezesc de dimineata, incep serviciul la 10:00. Dar si termin aproape de 19:00. Iar daca mai si dorm de dimineata, am sentimentul, in timpul saptamanii, ca trece timpul pe langa mine. Din fericire si eu evit orele de varf in mijloacele de transport, cel putin dimineata. Doar pensionarii mai merg la piata la ora aceea :))

      Ștergere
  6. Vei reusi pana la urma sa te trezesti la 5.30, dar cu exercitiu si vointa multa.Eu ma trezesc la 6.30 si ma pun in pat la 12. Am program de somn de 6 ore si jumatate-7. Daca ma culc la ora 10 seara, la 4 dimineata sunt in picioare. Bine, programul e creat in ani. :))) Sa ne zici daca ai reusit.

    RăspundețiȘtergere