marți, 15 aprilie 2014

Pregatirea mesei de Paste

 Cum se apropie Pastele, stiu ca toate gospodinele se straduiesc sa pregateasca casa si masa pentru frumoasa sarbatoare a Invierii Domnului.

La noi, la romani, masa de Paste este incarcata de bucate. E semn de bunastare oarecum sa ai din toate si cat mai mult. Cumva, si noi acasa, la parinti, sarbatorim la fel. Cum suntem destul de departe de casa, Pastele este una din putinele ocazii cand reusim sa ne strangem cu totii: parinti, copii, nepoti si sa vizitam si bunicii.
   In ceea ce priveste aranjamentele de Paste si organizarea mesei, mie personal imi plac lucrurile simple si cat mai discrete. Consider ca in simplitate gasesti o anumita eleganta si finete fara sa fie fortate. 
   Cu aceste ganduri in minte, m-am gandit sa va arat cateva aranjamente simple si cu bun gust, care parca iti deturneaza mintea de la imbuibarea specifica la noi si te duc cu gandul la bucuria fireasca  acestei sarbatori, a Invierii Domnului.

Culori naturale si aranjamente simple:


Aranjamente proaspete, vesele, cu flori:

Crengute decorate cu oua pastelate, dau o nota vesela si specifica mesei de Paste: 




Sper sa va placa selectia de astazi si sa gasiti putina inspiratie in aceste idei. 

Dar cel mai important, nu uitati, sa aveti inima senina si gandul catre semnificatia acestor zile incarcate de emotie. Este Saptamana Patimilor.

4 comentarii:

  1. Paste Fericit alaturi de toti cei dragi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste cu bucurie! Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat! Masa mea nu a fost asa frumoasa... dar bucatele au fost tare bune!! Astept sa ne povestesti cum a fost la tine! :)

    RăspundețiȘtergere