joi, 3 octombrie 2013

Intrebare


De cand eram mica imi doresc pisica. Tata a fost insa categoric impotriva si am avut un hamster :)  De atunci am zis, ca atunci cand voi fi la casa mea voi avea clar un pisic.
Intr-un fel renuntasem la ideea aceasta, gandindu-ma ca stau la bloc, S m-a convins ca nu ar fi o idee prea buna sa ne luam acum o pisica. De curand insa unele intamplari (mi s-a frant inima cand am vazut doi pisoi abandonati pentru care nu am putut face nimic....)  mi-au readus in minte aceasta idee.
Intrebarea mea este...si va rog sa imi spuneti parerea voastra sincera dar mai ales daca aveti experienta unei pisici la bloc va rog sa mi-o impartasiti....se poate creste o pisica in apartament?
Datele problemei sunt urmatoarele:
1.apartamentul meu este la etajul 4 deci pisicuta nu prea ar iesi decat pe terasa (si probabil pe terasele vecinilor...terasele comunica pe balustrada)
2. amandoi avem serviciu cu un program destul de incarcat
3. imi doresc foarte mult sa iau o pisica abandonata, care are nevoie de un camin
 
S a inteles dorinta mea si e dispus sa luam o pisicuta ca sa ma vada impacata. Responsabilitatea este deci a mea si vreau sa fiu sigura. Nu imi doresc sa fiu egoista, vreau sa stiu ca si  pisica va fi ok.
Uff...e o dilema pentru mine, voi ce ziceti?


22 de comentarii:

  1. Da Ingrid, ia-ti o pisicuta:), pentru ca este tare tare simpatica si usor de ingrijit. Totusi te sfatuiesc sa-ti iei un motanel si sa il castrezi (pentru ca in perioada caldurilor sunt greu de suportat). Eu am un motan din 2009, l-am castrat la 6-7 luni, nu a iesit niciodata afara, are nisip. De mancare i-am dat doar crantanele (nu stiu daca am procedat bine, dar nu are nici o curiozitate culinara, nici daca curat peste, asa ca nu se urca pe masa niciodata, nu cerseste...). Pisicile dorm mult, nu si-si adapteaza ei programul dupa al tau, ii iei o jucarie cu care sa stea si gata:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anca, deci exista speranta :). Iti multumesc pt. raspunsul prompt!

      Ștergere
  2. Eu zic un mare DA. Nu tb. scoasa afara, nu tb.spalata. Doar deparazitata intern si extern, eventual vaccinata, asa preventiv. Nevoile si le face in litiera in care pui nisip special, absorbant. Nu va fi pic de miros. Nu te sfatuiesc sa iei numai femela sau numai mascul dar te sfatuiesc s-o/sa-l castrezi.
    Bonus : o sa te bucuri de astfel de momente :) http://caminulmeu.blogspot.ro/2013/09/blog-post.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, am scris postarea cu mare speranta, si ma bucur ca mi-ai raspuns! Multumesc!
      Costica al tau e genial, il urmaresc cu mare drag!

      Ștergere
    2. Nisipul pentru litiera poate fi schimbat si la saptamana, daca e de calitate, deci puteti sa plecati si 2-3 zile de acasa fara sa va faceti probleme.

      Ștergere
  3. Ma gandesc la ce face cand e singur/a, cand suntem la serviciu, mai ales cand e puiut...distruge mobilele..ataca prizele...nu stiu, ma tot sperie unii cu tot felul de scenarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisica nu e caine sa roada!!! Noi am mai avut o pisica, am crescut-o 9 ani. Era cuminte, ascultatoare, blanda, nu a stricat niciodata nimic. Costica e foarte energic si jucaus dar nici el nu a stricat vreodata nimic.
      Mai ales cand e puiut (!!!) nu strica pt ca nu are putere. Cu ce sa strice? Cu dintii?? Are dintii mici. Cu ghearele? Ha! Cate putere sa aibe?
      In jurul meu am foarte multe cunostinte, rude, prieteni care au pisici si nu se plange nimeni.
      Cat o sa fie singura va dormi. Pisica e renumita pentru asta!
      O sa-si ascuta ghearele, e foarte firesc, nu ai cum sa opresti asta. Sa-i cumparati fie o casuta, fie un dispozitiv special pentru ascutit gheare si din cand in cand, daca va lasa - Costica nu ne lasa :d - sa-i tundeti ghearele.

      Ștergere
  4. Eu am infasurat un picior de la masa de buatarie in sfoara de canepa (e din metal piciorul) si acolo si numai acolo si le ascute, e asemanator cu cele ce se gasesc in magazine doar ca este gratuit:) si sfoara o inlocuiesc de 2 ori pe an. Eu am zis de motan pentru ca motanii au fata mai rotunda si sunt si mai lenesi:)). Cand era pui parca dormea si mai mult. Cum spunea si Alina nu trebuie sa-ti faci griji nici ca miroase in casa nici ca se va plictisi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se poate la apartament? da, se poate si iti zic si eu ca sa iti iei una cai in zilele de frig e placut cind stai cu cartea in mina cu cealalta pe o cana de ceai si pe picioare pisica:). Sfatul meu insa e sa iti iei o pisica femela caci masculii daca nus castrati miros urit (urina) iar daca is castrati se ingrasa rau ( experienta din motanul soramii si al altora din famila mea) pisica in schimb e mai curata, blajina si punctul slab la mine e cind ma doare ceva ea vine si se pune pe loc cu durerea si mi-l calmeaza cu rononaitul ei. Aaaaaa si se modeleaza rau la mina copiilor ti-o zic ca Murca mea (pisica) face de bebelus pentru fetitele mele, se lasa imbracata si se lasa clatinata si chear plimbata in carucior :D nu mai zic cu hranitul cu lingura :D. Iar de mincare ii dau si eu crantanele dar mai maninca si mincare de-a noastra.
    Cauta joaca si le place mult, vei opserva cind vii seara de la munca ca iti va cere multa atentie iar de nu ii place sotului hmmm cu timpul isi va schimba parerea si va fi el insusi cu pisicile ti-o zic tot din experienta :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da, uitasem ca simt cand ti-e rau si se aseaza exact unde doare. Pisica soacrei mele face asa, ea se simte rau destul de des.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca nu mai ai nevoie de inca o parere, dar daca tot am trecut pe aici, zic si eu un mare DA! Am avut si noi 2 pisicute inainte sa-l avem pe dl Goe-catelul. E incomparabil mai usor sa cresti o pisica decat un catel, chiar daca nu sunt la fel de comunicative ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anca: DAAA, Ada: DAAA :) :) Noi am avut pisici la curte si sunt o comoara la casa omului, te relaxeaza cand le vezi cat sunt de ZEN :) Si eu imi doresc sa iau doua pisicute la apartament, dar Vladimir nu este de acord si voi astepta pana voi avea mai multe voturi in consiliul de familie :) Pisicile suporta mai usor singuratatea pentru ca sunt independente. Sfatul meu ar fi sa iei o pisicuta si sa o castrezi, altfel, aceasta va face multi pisoi pe strada, 8-10 pe an, majoritatea sunt pisicute, care vor face altii... atatia pisoiasi care trebuie sa supravietuiasca de unii singuri. De ce as lua doua? Ca sa se joace impreuna :) Dar va felicit pentru a lua o pisicuta, orice animalut salvat conteaza :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragele mele, va multumesc mult pentru raspunsurile voastre si pentru ideile si sfaturile primite! Sper sa gasesc in curand pisicuta potrivita pentru caminul nostru.
    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. La inceput o sa ai unele neplaceri pana se invata la litiera si descopera la ce e buna, dar exista un nisip special care le atrage si stimuleaza. Apoi o sa faca ceva mizerie pt ca o sa descopere ca-i place sa zgarme in nisip. Dupa ce se invata cu casa si o sa se autodeclare stapana casei, e posibil sa mai gasesti un ghiveci rasturnat, o perdea putin rupta. Toate astea pui fiind, una adulta nu face atatea nazbatii, tocmai d-aia sunt atat de dulci cand sunt mici.
    Frate-meu creste o matoanca la bloc la etajul 1. Cand vrea sa iasa, sta pe cutia de la aerul conditionat, acolo este locul ei. Au vrut s-o scoata afara si s-a speriat, nu-i trebuie.
    Deci da, se poate creste foarte usor o matoanca la bloc. Du-te si salveaza un suflet mic :).
    Si o sa vezi ca vei zambi la 6 dimineata ( experienta proprie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Iuliana :). De asta imi e si mie teama, ca va sfasia perdelele si mobilele cat e singura si se plictiseste. Dar chiar si asa, cred ca merita si sunt in cautarea pisicutei noastre. S si cu mine am negociat si am ajuns la un armistiutiu :) S este de acord, cu urmatoarele conditii: sa fie o pisicuta sau doua (sa se joace impreuna), femela, mica-mica (cateva saptamani) si musai alb cu negru.
      Sper sa o gasim in curand, am o banuiala ca S trage de timp ca poate imi trece dorul de pisica :)) ...

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  11. Am avut pisici toata copilaria mea, la bloc. Inca mai au bunicii.Le tine de urat. Cred ca au de 20 de ani, cel putin.Sunt adorabile.Trebuie doar putin educate la nisip sau locul unde isi vor incerca ghearele. In rest sunt extrem de usor de tinut. Si chiar sunt ZEN cum zicea cineva pe aici.DAAAAA!

    RăspundețiȘtergere
  12. Femela alb cu negru e foarte posibil sa nu gasiti, de obicei, in combinatia asta de culori, sunt motani :) Asa cum o pisica tricolora, alb, negru, galben, e femela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat si eu asta :)) . Chiar si asa, cred ca tot as gasi o pisicuta dar tot ma gandesc...sa stea toata ziua 10 ore singurica..este deprimant chiar si pentru o pisica. As simti ca o neglijez prea mult...momentan ideea e in pending..

      Ștergere
  13. sigur ca da! nici nu vor afara! totusi, Alina scria ca nu trebuie spalata? :(
    trebuie! noi il spalam pe Bijou, cu sampon de pisici...daca exista produsul...trebuie spalata si pisica :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Pisica se spala singura, de ce s-a inventat produsul?

    RăspundețiȘtergere
  15. eu o sa spun nu.
    Argumente: am avut pisica. Veneam acasa tarziu, si numai printre picioarele noastre statea, miorlaind si certandu-ne. Mi se parea trista, ca statea toata ziua singura.... Chiar si o pisica, are nevoie de mangaiere, atentie, miscare. Le ofera asta o casa goala 80%? Nu, nu imi spuneti ca stau si noaptea, pt ca noaptea dormim, nu ii ofeream timp, nici macar sa o mangai cu piciorul. Venea si dormea la picioare, in pat, lipita de mine.
    Nu reuseam sa ajung la veterinar cu ea, nu reuseam sa o periii regulamentar asa ca se incalcea blana si trebuia sa o tund (si apoi ii faceam si o baie - traumatizanta pt ea - dar asta era o data pe an). Ma simteam vinovata, o pisica are nevoie mai mult decat nisip curat, mancare si apa zilnica, si 15min de scarpinat in cap.
    Sunt convinsa ca o pisica are nevoie de curte, de alergat.


    P.S. samponul de pisici e o inventie a marketingului. Nu e nevoie decat daca pisica e murdara/miroase, si are nevoie de intretinere alrtfel e greu de coabitat. Eu ii faceam baie...cu apa, sa indepartez parul si pielea adunata sub incalceli, dar si mizeria de la coada. Pisicile se curata singure.

    RăspundețiȘtergere