sâmbătă, 12 octombrie 2013

Dormitorul scandinav al...lui Ingrid :)

Inca mai sunt multe de facut in casuta. Dar unele lucruri incep sa se aseze iar apartamentul meu  incet-incet prinde conturul pe care mi-l doream.
Dormitorul e de regula zona din casa unde dormi si cam atat. Dar pentru ca eu am doar doua camere si trebuie sa impart teritoriul si cu jumatatea mea, dormitorul meu a devenit flexibil: noaptea camera de dormit, ziua camera de relaxare si croitorit -bucuria mea! , camera de stat la o sueta sau doar de citit o carte buna tolanita in divan.

Cum am reusit?
1. Piesa principala- patul este un divan extensibil, extrem de fermecator si confortabil atat ziua si noaptea. E drept e mai incomod de extins dar imi ofera ceea ce imi doream: un pat frumos (pentru ca e tare frumos, nu?) care sa imi lase si spatiu in timpul zilei. Are 3 sertare spatioase pentru lenjerii, practic!
2. Masa de cusut. Masa aceasta o am de prin perindarile mele in chirie. Dar uite ca a prins bine la coltisorul de croit. Iar scaunul cel nou de la "asa cum sunt" ikea (40% reducere!) ii face pereche buna, zic eu.
3. Raftul. e drept aici inca mai am de lucru, pentru ca in viitor as vrea sa plin exclusiv de lucrusoare de croit, materiale, ate, nasturi etc. Dar cum momentan nu am multe rafturi prin casa, trebuiau sa stea si ele cartile si cutiile pe unde. Dar ii vine si lui randul ;)
4. Acest numar 4 este covorul. Nu are niciun rol practic dar zic eu ca are un mare rol estetic.  Covorul,  evident marca magazinului meu preferat, intregeste camera si sparge oarecum monotonia culorilor deschise. Doar vorbim de scandinav, nu? Ei bine, de curand am primit si lenjeria de pat care are acelasi motiv traditional ca si covorul asa ca, deja am un laitmotiv al camerei.

 Va invit  asadar sa aruncati o privire in coltisorul meu scandinav. Eu sunt pe divan si astept comentariile voastre :)


Covorul de care sunt tare mandra...

Si tigrusorul meu siberian...


Nopti frumoase pline de stele si zile pline de soare sa aveti!


20 de comentarii:

  1. Minunat coltisor!
    Sa-l stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de el!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte frumos si deosebit dormitorul scandinav al lui Ingrid :)
    Chiar nu am mai vazut pana acum un dormitor atat de luminos si de aerisit.
    Divanul e delicios, iar covorul e exact pata de culoare de care avea nevoie camera.
    Felicitari, e foarte dragut totul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Iuliana! Luminos si aerisit, exact asa am si vrut sa fie, se pare ca mi-a iesit :)

      Ștergere
  3. Mie imi place patul in mod deosebit. E tare frumos. ma tenteaza si pe mine asa un pat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot decat sa ma bucur ca te-am inspirat, Loredana! Patul e foarte potrivit mai ales pentru camere micute, camere de copii etc.

      Ștergere
  4. Tare frumos e la tine. Dar ce inalt e patul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E putin inaltut cand e strans pentru ca sunt 2 saltele una peste alta si am mai pus si o pilota groasa in poza. In schimb e foaaarte pufos :)

      Ștergere
  5. Mobila alba e foarte frumoasa, are personalitate. Momente frumoase sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ingrid stii tu cat m-am uitat la covorul ala la Ikea? Din pacate nu l-am vazut decat pe site si voiam sa rog pe cineva sa mi-l cumpere, dar imi era frica sa nu fie urat in realitate:)) Este superb! Si scaunul ma tenta pentru bucatarie...si lengjeria o recunosc. Insa divanul este dintr-o poveste cu dimineti lenese si dupa-amieze de tihna:) Sa fii fericita in noul tau coltisor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place coltisorul :) . Am stat si eu mult pana am cumparat covorul. nu vroiam ceva bej, crem, ceva sa se "potriveasca". Cand l-am vazut pe acesta m-am indragostit. E exact cum mi l-am dorit: ne-banal :)
      Daca ajungi la ikea sa te uiti si la "asa cum sunt". am mai vazut scaune ca al meu la reduceri destul de mari pentru ca au o zgarietura insesizabila. 40% reducere eu zic ca merita.
      Iti multumesc pt vizita si mesaj!

      Ștergere
  7. hi, avem pat la fel!si noi tot divan din asta ne-am luatin dormitor, fiindca e o camera foarte mica.Dar se doarme foarte bine pe el.
    coltisorul tau arata super-dragut.Raftul asa era, cu masuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foarte potrivit pentru camere mici. Si noi dormim f. bine, chiar daca am luat cele mai mici saltele, tot de la ei. Si ce e f. tare, odata intins, patul e destul de mare! Eu sunt mai mica de inaltime, pot dormi si pe lat :))
      Raftul nu era cu masuta, le-am combinat.
      Multumesc pt vizita! o zi minunata, Irina!

      Ștergere
  8. Suntem in acelasi ton! :))
    Imi place totul sa le stapaniti sanatosi!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte drăguţ dormitorul, îmi place cum l-ai aranjat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce mult bun gust ai si ce simt al designului interior! Simplu, frumos, luminos si taaaaare curat! Adorabil patutul! Si dormitorul! De unde iti vin ideile astea? Sau ai tu asa un talent de a le potrivi fara sa iti bati prea tare capul? Eu tare ma mai chinui si rascolesc internetul cind vine vorba sa decorez o camera, iar la final parca tot nu e cum trebuie - ori prea goala, ori prea incarcata! Si ca sa nu dau gres sau sa faca risipa de bani, o prefer mai goala :))) Cit despre tigrusor - zici ca abia s-a trezit din somn pentru poza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amedeya, mi-ai inseninat ziua! Ma bucur ca iti place! Sincer, nu prea imi bat capul, pur si simplu se potrivesc :)). Vad ceva, imi place si asta e. Eu sunt adepta spatiilor aerisite, luminoase. Intre o camera incarcata inutil si una mai mult goala, cum ziceai, o prefer pe cea goala . Oricum nu e gata dormitorul, tot mai trebuie cate ceva, dar momentan am luat o pauza la cheltuieli :). Mai sunt multe de facut dar incet-incet.
      Ma bucur ca ai trecut pe la mine!

      Ștergere
  11. Daca ai sti ce dor de duca mi-ai provocat cu decorul tau. E foarte frumos si aerisit la tine, exact ca la scandinavi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu pot decat sa ma bucur ca iti place :). Dap, am ceva cu scandinavii astia :D

    RăspundețiȘtergere