vineri, 11 octombrie 2013

Despre Lux



Citeam zilele trecute intr-o revista, in timp ce asteptam la doctor, un articol. Nu as sti sa va spun exact despre ce era articolul sau despre cine , dar mi-a ramas in minte urmatoarea fraza: “Luxul suprem inseamna sa ai timp sa faci ceea ce iti place”.

Ei bine cam asa e. Luxul nu inseamna proprietati, hoteluri scumpe, dineuri cu oameni importanti. Inseamna sa ai ragazul in primul rand sa iti dai seama ce iti place sa faci, sa ai timpul sa exersezi acel lucru si sa devina un mod de viata. Multi suntem prinsi in job-uri care nu ne aduc satisfactia emotionala, sunt pur si simplu joburi si ne spunem ca e normal sa nu iti placa la serviciu dar “trebuie sa traiesti din ceva”. 
E adevarat, uneori nu exista cale de iesire sau acea cale este atat de ingusta incat e practic imposibil de observat. Din ratiuni financiare, acceptam joburi care ne consuma, stres, ore suplimentare, totul ca sa poti oferi tie si familiei tale un trai mai bun. Timpul liber e foarte putin si de cele mai multe ori esti atat de obosit incat nu poti nici sa te bucuri de el. Si atunci, momentele in care faci ceea ce iti place cu adevarat, nu sunt un lux?
Incurajez pe toti si ma incurajez si pe mine sa avem la un moment dat curajul de a cauta acea cale, chiar si ingusta de a face ceea ce ne place. Trebuie sa existe o cale, nu e asa? Voua ce v-ar placea sa faceti cu adevarat? 

9 comentarii:

  1. Te citesc cu mare placere, pe mail ce-i drept, cu fiecar articol :)) ! De multe ori acelasi timp ma pacaleste de nu apuc sa comentez deloc :)! Cre ca oamenii care-si doresc cu adevarat sa schimbe rutina o pot face . Ma intristeaza ce-i care spun cu entuziasm ca abia asteapta sa ajunga acasa sa nu faca nimic! eu nu stiu cum e sa nu faci nimic, sa nu te gandesti la ceva ce te bucura sau sa nu ai un plan de pus in practica pentru timpul liber! vad eu ca n-am stare si chiar asta e cateodata obositor! Dar nimic nu se compara cu timpul in care fac ce-mi place! si n-as da cusutul pe nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, cat ma bucur ca te-am gasit aici de dimineata! :)
      Nu poti sa ai mai multa dreptate. Nici eu nu ii inteleg pe cei care se bucura ca nu fac nimic acasa! Adica, sa nu ai o pasiune, o activitate care sa te destreseze si sa te incante?
      Mult spor la cusut si cat mai mult timp pentru el!

      Ștergere
  2. Mie mi-ar plcea 2 lucruri: sa am un magazin de ate-unde sa vand ate, metraje, accesorii pentru lucrul de mana, cani, ceainice, lumanari, jurnale - lucruri frumoase, de fete, unde sa se tina si cursuri de impletit, crosetat, cusut...si un atelier/mica ferma (cu cateva anumale) unde sa fac terapie cu copii prin joc/responsabilitate. Pentru a doua ma specializez...pentru prima, mai caut inca idei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ancuta, la asta m-am gândit şi eu dar partea contabilă şi administrativă nu e chiar la indemâna oricui.

      Ștergere
    2. Anca, deschide-ti te rog magazinul de ate, sa vin la tine si sa nu mai plec!!!!

      Ștergere
  3. Da, serios acum ...este cel mai mare lux. Insă îţi trebuie şi o plasă de siguranţă şi aceasta este chiar jobul cel nesuferit şi consumator de energie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, Ghindaa, facturile de sfarsit de luna nu te intreaba daca iti place cum iti castigi salariul .

      Ștergere
  4. Aha, deci asta inseamna lux. Atunci mi-ar place sa traiesc in lux :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am facut pasul acum 2 ani. A fost o perioada cu incercari, cu emotii adeseori, pentru că sunt perioade mai bune si perioade mai putin bune, intre timp s-a intamplat minunea si chiar blogul compenseaza pentru perioadele mai putin bune. Ce iti pot spune este ca nu am regretat nicio secunda pasul facut.

    RăspundețiȘtergere