marți, 22 octombrie 2013

4 pasi spre a deveni o persoana matinala



  Eu nu sunt o persoana matinala dar imi doresc sa fiu. Ador sa am putin timp dimineata pentru cafeaua mea cu lapte, sa prind cateva franturi din stirile de dimineata, sa nu alerg ca bezmetica  prin casa, tot timpul  in contra timp. Dar sunt incepatoare in ale diminetilor asa ca uneori imi iese, alteori nu si mai sunt si zile in care ma retusez in oglinda din lift :).
Imi dau seama ca pentru a fi o persoana matinala fie te-ai nascut cu asta, fie trebuie sa te straduiesti, sa faci un efort de vointa.

 Asa ca azi va propun 4 pasi spre a fi  o persoana matinala, sper sa va fie de folos .



    1.     Rasplateste-te! Daca ai reusit sa nu apesi pe butonul “amanare”, trebuie sa iti acorzi un premiu. Pentru mine clar rasplata este cafeaua cu mult lapte pe care o beau relaxata timp de 10-15 minute fara sa ma gandesc la ce am de facut in ziua respectiva. Pur si simplu un moment pentru mine.


      2.   Pregateste-ti  cu o seara inainte tinuta pentru a doua zi. Ei bine eu nu faceam asta inainte iar dimineata pierdeam timp pretios calcand o camasuta sau cautand cate o esarfa potrivita.  Timpul economisit...nepretuit!


      3.       Incearca sa te automotivezi . Spune-ti in timp ce trandavesti si te scufunzi in cel mai dulce somn:  Nu trebuie sa vrei sa te trezesti ci doar sa o faci. Este primul succes din zi, trebuie musai sa il bifezi.

       4.       Parul tau este cel mai bun martor al trezitului devreme.  Ai grija cu o seara inainte sa iti speli parul sau prinde-l astfel incat sa nu fie foarte afectat de dimineata. Eu aveam obiceiul de a-mi spala de dimineata parul si pierdeam foarte mult timp cu uscatul, pieptanatul, aranjatul . Dar daca faci toate astea cu o seara inainte si il prinzi de exemplu intr-o coada in crestetul capului, a doua zi te vrei trezi bine dispusa ca ai economisit timp si ai si volum! In cazul parului scurt nu stiu sa  dau sfaturi dar trebuie sa fie o ratiune si acolo, nu? 

        Fii mandra de reusita ta si cei din jur vor observa. In primul rand nu vei mai intarzia la serviciu, in al doilea rand vei putea comunica si zambi chiar si inainte de cafeaua de la serviciu. Vor aparea si cei care vor vrea sa iti stie secretul pentru ca..radiezi!

     Idei ar fi mai multe (exercitii de dimineata, alergat, plimat catelul etc) dar eu nu le aplic asa ca ar fi ca si cum as trisa :).

Pasii  de mai sus se aplica in cazul in care vreti sa aveti cateva ore doar pentru voi de dimineata. Cum spuneam si intr-o postare mai veche de aici, “Cine se trezeste de dimineata mai traieste o viata” asa ca fiti matinale, viata de dimineata este chiar frumoasa, nu stiti ce pierdeti! 




11 comentarii:

  1. 5. sau ia-ti un cocos ( singurii care ma trezesc fix la 05.30) :)))
    poate au si vecinii aceeasi problema, cu ocazia asta ii ajuti si pe ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi o idee! Mi-l si inchipui pe cocos postat dimineata pe balustrada de la balcon dand trezirea! Daca ai vecini de enervat, chiar se merita, macar de proba! :)))

      Ștergere
  2. Cei cu "trezitul de dimineata" chiar ca s-au nascut cu asta in singe si nu cred ca-s toti bucurosi. :)) Eu am aparut pe lume la ora 15.45. Stii ce randament am spre dupa-amiaza si seara? De necrezut! :)) Dar dimineata, abia ma urnesc...

    Si, da - parul m-a tradat mereu! Mai stateau si altele hid pe mine, dar el iesea cel mai tare in evidenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm...e vreo legatura intre ora nasterii si randamentul din timpul zilei? Nu stiam, eu m-am nascut pe la 03:00 noaptea...Se explica multe acum :))

      Ștergere
  3. Eu-s matinala din fire, iubesc diminetile. Dar de cand cu turele de noapte sunt si mai matinala... ma trezesc si la 3 dimineata, la 4, la 5, 6 :D. Cand sunt in ture normale, la 8 cel tarziu am iesit din pat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La 8 cel tarziu ai iesit din pat..Pai esti matinala, Irina. Eu din pacate incep serviciul la 10:00 si tot am serviciul acesta de cativa ani (spun din pacate pentru ca as vrea sa incep mai devreme si sa termin mai devreme, nu la 18:30..). Cand locuiam la Dristor, ma trezeam si la 9. Acum sunt harnica daca ma trezesc la 8:20. Ma motiveaza ce e drept si un autobuz care pleaca de la noi de acasa la 09:15 fix si daca l-am pierdut :D e mai complicat sa ajung la munca. Asa ca sunt gata, vreau- nu vrea :)

      Ștergere
  4. Coincidenta, si eu incerc zilele astea sa ma autoeduc in ce priveste trezitul devreme; ieri am reusit, azi am apasat pe butonul amanare ( :"> )

    - intr-adevar, ma simt mult mai bine si sunt bucuroasa cand nu intarzii la serviciu (pentru ca nu mai risc sa dau nas in nas cu vreun sef; ma simt prost chiar si pentru 1 minut de intarziere - daca ma vede vreun sef).
    - de asemenea, sper sa ma ajute gandul ca daca ma trezesc mai devreme am timp sa merg pe jos cam o treime din drumul spre serviciu si sa fac miscare in loc sa-l parcurg pe tot cu autobuzul.
    - inca ceva care ma ajuta la trezitul devreme: culcatul devreme :D (aici am de lucru ...)
    - cand suna ceasul, nu trebuie sa-mi dau ragaz mult, numai cat sa-mi dezlipesc ochii. Daca apuc sa-mi fie mila de mine si sa-mi acord 5 minute, apoi o sa mai stau inca 5, si inca 5 ... pentru ca nu-mi vine sa ies din patul caldut si bun.

    Nu cred c-o sa ma impac vreodata cu trezitul devreme si foarte devreme. Drept dovada, nu vreau sa renunt la trezitul mai tarziu in zilele de sambata si duminica. Nu foarte tarziu, dar, totusi, la o ora normala pentru mine - 8:30. Una din micile fericiri ale vietii este sa ma trezesc dimineata la 6, sa-mi dau seama ca e sambataaaa si ... sa ma culc, fericita, la loc! :))

    Am scris cam mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria, m-am gandit si eu la culcat devreme dar nu am scris despre asta pentru ca nu pot sa ma culc devreme. Tot timpul seara mai vreau sa mai fac cate ceva, mi se pare ca daca ma culc devreme iau din timpul meu, desi este foarte important sa ne odihnim.
      In alta ordine de idei, ce am observat eu, toata saptamana incerc sa ma trezesc devreme iar spre joi vineri chiar imi iese fara mari eforturi. Si vine sambata si duminica si ma scot din ritm. Apoi luni o iau de la capat....:))

      Ștergere
  5. Eu nu sunt matinală...deşi am trei zile pe săptămână în care ma trezesc la 6.30, în vreo două la 8 iar în restul rămas la cel târziu 9...Şi, să nu râdeţi, de fiecare dată îmi pun ceasul sa sune cu 10 minute mai devreme, ca să pot să mai moţăi puţin, pentru că urăsc să sar în papuci imediat ce s-a sunat deşteptarea!
    Nu neg însă că cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge...eu însămi în dimineţile cu trezire la 6.30 ajung într-o jumătate de oră la serviciu, pe jos, cale de vreo doi kilometri jumătate! :))
    Pasul 2 mi-a devenit obişnuinţa de mulţi, mulţi ani, iar la pasul 4, părul mă ajută, e creţ, îl periez o singură dată pe săptămână, înainte de spălat. Mai am de exersat aşadar paşii 1 şi 3...

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmm! Eu sunt o matinala prin definitie. Nici daca in noaptea aceea chefuiesc la o nunta, tot nu pot depasi 8-9 dimineata. In mod normal, de la 5.30 sau cel tarziu 6.oo gata...sus.Insă la 13.00-14.00 ma loveste un somn de nu pot sta in picioare. Si evident trebuie sa stau. Imi revin pe la 17.00-18.00 si adorm pe la 10.30 cel tarziu 11.00 noaptea.Nici duminica nu pot depasi ora 7.30. Copilul seamana cu mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incep sa ma simt in inferioritate pe aici cu trezitul meu tarziu :)). Trag concluzia ca sunt pasare de noapte daca ma culc de regula pe la 11:30, 12:00 sau chiar mai tarziu. Poate asta e explicatia pana la urma :)

      Ștergere