duminică, 22 septembrie 2013

Din casa bunicilor

Este ceva sfant in casa bunicilor. O tihna si un rost in toate. Si toate sunt catre Dumnezeu, nimic nu se face fara El.
Icoana veche vegheaza dinspre Rasarit. Senina. Impacata. In casa bunicilor este pace si rugaciune. Bunicii se roaga pentru cei ce nu sunt langa ei, pentru noi, cei plecati departe, pentru vii dar si pentru morti. La masa bunicilor fiecare isi are locul sau in fapt sau in amintire.
Soarele se culca devreme la tara. Ziua e scurta dar plina. Copilul de altadata paseste acum timid, inima lui recunoaste locurile unde dragostea l-a intremat si l-a facut sa rasara ca vlastar tanar. Si a crescut. Dar arborele nu uita firul ierbii. El stie.
In biserica din sat sunt doar batrani. Parintele predica frumos iar lumea il asculta. Sfintii te privesc din picturi dar nu sunt severi ca cei de la oras. Sunt blanzi. Te mangaie. Se bucura ca te-ai intors. In Casa Domnului este pace si intelegere. Sfintii nu cer averi. Cer amintire iar lumea la sat are amintire. Nu fuge in graba.

In casa bunicilor se vegheaza. La binele copiilor, la lumina din candela, la icoane. In casa bunicilor sunt multe amintiri. Aduna Doamne amintirile si rasplateste-i pe bunici, pentru ca invaturile si dragostea lor sunt mai sfinte decat orice pe lumea aceasta. 



5 comentarii:

  1. M-ai facut sa-mi fie si mai dor de casa bunicilor. Trebuie neaparat sa ajung pe la ei! Minunate riduri si pline de sensibilitate! Le-am citit cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, la bunici totul parca este altfel, e o randuiala in toate, asa cum trebuie sa fie, de cand lumea si Pamantul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ingrid, asa e....Bunicul sotului meu, 82 de ani, la fiecare rugaciune citeste un pomelnic facut de el cu numele tuturor copiilor, nepotilor, stranepotilor.....la fel si pt cei plecati dintre noi. Mi se pare atata rabdare si responsabilitate in rugaciunea lui. Ei parca nu uita nimic si pe nimeni....Asa au fost bunicii, eu una nu cred ca vor mai fi la fel vreodata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragele mele, ma bucur ca v-au placut randurile mele, le-am scris cu mare drag, din casa bunicilor. Semnal nu prea am aici dar nu m-am putut abtine sa nu spun ce aveam pe suflet.
    Asa este Claudia, dupa ce nu vor mai fi bunicii, nu cred ca voi mai regasi aceste lucruri in alta parte.
    Amedeya, fugi la bunici cat ii mai ai si iubeste-i si arata-le ca ii iubesti. Sa le dea Dumnezeu sanatate si sa ii tina sa te bucuri cat mai mult de ei!

    RăspundețiȘtergere