marți, 3 septembrie 2013

Seri de toamna si memoriile unei Regine

Dragele mele, scrisul pe blog a devenit pentru mine ca o confesiune. O particica din mine e aici cu voi si imi e drag sa impartasesc pe aceasta bucatica de hartie virtuala pasiunile mele, convingerile, parerile.
Acum e toamna, e vremea cand ne intoarcem catre casa, catre camin, e timpul meu favorit. Si lecturile din aceasta perioada sunt altfel, mai nostalgice.
Ce ar putea fi mai placut de citit langa o cana de ceai, cand afara cerul e tulbure si vantul bate zburdalnic, decat o carte despre regalitate, despre printi si printese, regi si regine ce au fost printre noi si si-au pus amprenta asupra istoriei noastre. Toamna e un moment potrivit pentru a rascoli trecutul, nu credeti?
"Capitole tarzii din viata mea- Memorii redescoperite" a Reginei Maria este o carte pe care v-o recomand cu caldura, are acea candoare si intelepciune dupa care tanjim de multe ori, o carte care te intoarce in alte timpuri, in vremuri "altfel".
Si nu pot sa va invit sa o cititi fara sa va "citesc" cateva franturi:

"Viata este un imens mozaic facut din bucatele marunte: la inceput suntem prea putin interesati de model, ci doar de placerea alcatuirii lui si ne impacientam la fiecare obstacol (...) Apoi vine si un moment cant toate piesele isi gasesc locul potrivit in mozaic si deodata este complet, in fata ochilor nostri, ca o pictura- ne uitam mirati -  si intelegem."
Va doresc seri inspirate si linistite!

5 comentarii:

 1. Le am si eu pe lista. Regina Maria e un simbol pentru mine, am citit cat de mult am gasit despre ea si despre principesa Ileana, un alt simbol drag mie, iar vacanta de anul asta a fost cumva pe urmele lor, la Bran si la Peles :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulţumesc pentru rânduri şi pentru sugestie!
  Să-ţi fie toamna blândă, frumoasă, împlinită!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ingrid si mie imi place sa citesc si memorii/jurnale si carti cu si despre printese/regine - o pun pe lista de multe ori am vrut sa o comand, dar... O toamna ca de miere sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc de recomandare, Maria, o pun pe lista :)

  RăspundețiȘtergere