sâmbătă, 27 iulie 2013

Despre cum putem avea acces la alimente sanatoase 2

Vorbeam mai demult, pe cand detaliam conceptul ingridian "in afara societatii" despre importanta unei alimentatii sanatoase si a evitarii consumatorismului.
Spuneam pe atunci ca ASAT, despre care am mai scris aici, este o solutie pentru cei care traiesc la oras si isi doresc sa stie ce pun in farfurie, ca sa o spun pe aia dreapta.
Pe langa asta, de ceva timp, tot am urmarit cu interes blogul Iulianei pe care multi dintre voi sunt sigura ca il cunoasteti. Este "Bucuresteni mutati la sat". Pe langa modul savuros de a povesti al autoarei sale care mie imi inveseleste multe dimineti, si pe langa matucele cele dragalase din pozele ei, am apreciat faptul ca Iuliana si sotul ei Lucian, s-au apucat sa produca Bio, cu cap si responsabilitate.
Asa ca la invitatia de pe blogul ei de a cumpara produse din gospodaria proprie si din gospodarii de incredere din satul lor, am raspuns cu multa incredere.
Cum sta treaba? Joi ii transmit Iulianei pe mail lista de dorinte iar sambata de dimineata, fara intarziere, Lucian imi aduce acasa cosul cu bunatati, proaspete ca din gradina bunicii.
Ei bine, se simte. Pe langa confortul mental ca mananci ceva ce nu a fost bombardat cu chimicale, si gusut este unul autentic. rosiile sunt dulci si parfumate, ouale galbene de tara, branza proaspata si buuna.
Deja sambata dimineata nu mai mancam pana nu vine Lucian sa facem o omleta din produsele proaspete pe care le aduce :)
Si ca sa ma laud putin si sa ii laud si pe ei pentru ca merita! am facut o poza cu bunatatile de azi :
-oua, rosii, branza, miere, rosii mici- cred ca-s cherry, oricum foarte dulci si bune (multumesc, Iuliana!), si ardei extrem de simpatici, cum le-a spus S, "ardei grasuti"


Asadar se poate. Si ii felicit pe cei doi pentru faptul ca au avut curajul de a produce bio cand in jurul lor toata lumea gaseste solutii doar in chimicale. Ar trebui sa fie un exemplu pentru multi.

Dar ce mai...mi s-a facut iar pofta de o rosie :) .

Sa aveti o dupa-amiaza placuta si o seara relaxanta!


4 comentarii:

  1. Ii urmaresc si eu pe Iuliana si pe Lucian si ii admir tare mult pentru ceea ce fac, chiar daca din cauza distantei n-am nicio sansa sa gust bunatatile lor. Dar mi-e drag de ei pur si simplu, ca si-au urmat visul si-mi place tare mult cum scrie Iuliana despre diminetile ei, imi place ca-i cunosc matele si gainile si cateii... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunataaaati! Ei sunt visul multora dintre noi realizat! Si eu ii urmaresc, si ii dau exemplu peste tot:)) de parca i-as cunoaste pentru ca au reusit sa faca asa ceva. Si eu imi cumpar de la tarani pe cat se poate, dar ce e drept nu am nici o asigurare ca nu sunt stropite:), cel putin nu sunt in cantitatea de la supermarket:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce cuvinte frumoase, iti multumesc mult!
    Ai reusit sa ma emotionezi :).

    Multumesc ca ai scris de noi, dar si pentru ca ne-ai dat sansa sa iti aratam ce putem face noi :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Iuliana :). Ti-am spus ca m-ati castigat ba mai mult le-ati castigat si pe colegele mele!

      Ștergere