sâmbătă, 29 iunie 2013

Dimineti in Centrul Vechi

Din capitolul "Cine se trezeste de dimineata mai traieste o viata" ieri de dimineata, am facut o plimbare la pas prin Centrul Vechi, de data aceasta cu aparatul foto in mana. Imi place ca dimineata, orasul se trezeste ca un balaur adormit, deschide incet ochii galbeni si mormaie a lene...Balaurul e obosit dupa o noapte de ravagii...
Sunt stradute al caror farmec ziua nici nu ai cum sa il observi, grabit si obosit de aglomeratie. Dar dimineata, in linstea tremuranda a jocului de lumini si umbre bijuteriile cladirilor te privesc sfidator, ca martore tacute al atator rendez-vous-uri tainice, si iti spun parca: " tu vii, tu treci, iubesti si suferi dar noi vom fi aici mereu, fara viata dar eterne".
Exista multa poezie intr-o dimineata in Centrul Vechi, exista frumos, exista urat, exista vechi si nou si viata, multa viata.
Va las cu cateva fotografii facute ieri, pe la orele 09:00 in timp ce ma indreptam agale catre terasa unde-mi savurez cafeaua de obicei -deja am un obicei de dimineata :) - si unde de aceasta data am avut ocazia sa ascult captivanta poveste a unei tinere fete de la o masa vecina, pasagera  in avionul  Wizz ce a aterizat la Roma fara un tren de aterizare, la inceputul lunii acesteia. Avea fata aceasta, un mareee dar al povestirii si m-am bucurat de aceasta distractie gratuit si cu incantare :)

 O gelaterie aranjata elegant, ascunsa printre terase cu mai putin....bun gust. A! si au inghetata fooooarte buna!

Pe strada Lipscani, daca ridici privirea vis-a-vis de Banca Nationala

Str. Soarelui:

Lipscani dimineata
Sper ca ati avut o dimineata frumoasa, va doresc o dupa-amiaza relaxanta, si o seara linistita!

5 comentarii:

  1. Ce frumuseteee!!! Vreau sa locuiesc pe strada Soarelui si sa-mi beau cafeaua alaturi pe Lipscani in fiecare dupa amiaza. Ce dimineti minunate ai Ingrid, cum unele dintre noi ni le permitem doar in week-end sau in vacanta. Si ce poze minunate stii sa faci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Anca! Am inceput si eu in sfarsit sa apreciez diminetile! Au un farmec aparte, mai ales in centrul vechi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o norocoasa cu asemenea dimineti! Dar si mai norocoasa esti ca ti-ai dat seama ca trebuie sa te bucuri de ele si sa le savurezi cum se cuvine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa mai spuna cineva ca e urat Bucurestiul :)

    RăspundețiȘtergere