sâmbătă, 15 decembrie 2012

Despre Craciun

Ce este Craciunul? Nu ar trebui sa fie o intrebare complicata si totusi in ultima vreme tot mai multi sunt derutati in ceea ce priveste semnificatia acestei frumoase sarbatori.

Sa incep cu ce cred ca NU este Craciunul.
Craciunul nu incepe pe 1 decembrie cu aprinderea luminitelor pe bulevarde.
Craciunul nu inseamna impodobirea vitrinei/ casei in culori rosu-verde-auriu-arginitiu-etc.
Craciunul nu inseamna vin fiert si turta dulce.
Craciunul nu intra in casa odata cu un brad, fie el si impodobit.Si in niciun caz nu cu un batran imbracat in alb si rosu, ca in reclama la Coca-cola.
 Craciunul nu creeaza aglomeratii in magazine si ambuteiaje in trafic. Craciunul nu cunoaste reduceri la ore tarzii in supermarketuri. Si sigur Craciunul nu vrea sa tina angajatii in noaptea de Ajun in magazine ca sa mai vanda. Oare chiar supravietuirea magazinului depinde de vanzarile din Ajun de la ora 22:00 !??
Craciunul nu cere cadouri scumpe, nu cere sacrificii.
Craciunul nu inseamna ghiftuire in ziua de 25. 
Caciunul nu se gaseste in carti pentru copii cu reni, elfi, Grinch-i si nici in desene Disney despre magia lui Mos Craciun. Nu in Laponia trebuie sa isi duca parintii copiii pentru a trai miracolul sarbatorii.

Miracolul a venit de la Ierusalim si nu dintr-o casuta de turta dulce ci dintr-un staul saracacios si rece.

Craciunul este o minune. Nasterea Domnului este momentul in care noi toti am mai primit o sansa. O mare sansa. E momentul in care Dumnezeu si-a ravarsat iubirea catre noi si ne-a iertat. Craciunul e bucurie, iubire neconditionata. De Craciun trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce avem. De Craciun ar trebui sa-L vizitam pe pruncul Iisus in casa Lui asa cum magii l-au vizitat la ieslea la care s-a nascut. Iar darurile pe care le oferim sa fie nu scumpe ci nepretuite: sa fie dragostea noastra pentru El, sa fie un zambet pe chipul unui copil necajit, sa fie recunostiinta de a avea o familie cu care sa impartim cele bune dar si cele rele.
Despre asta cred ca este Craciunul. Si despre speranta.


HRISTOS SE NASTE, SLAVITI-L!



3 comentarii: