miercuri, 19 iunie 2013

Cata viata exista intr-o dimineata!



Introducere:
Eu nu sunt o persoana matinala....deloc! Inainte, cand locuiam la Dristor ma trezeam chiar si la 09:00 iar pana la 10, cand incep serviciul aveam timp sa ma impachetez si sa si ajung la timp.
Dar m-am mutat...la Bragadiru! si acum, lucrurile stau putin diferit. Cum S lucreaza de la 08:00 iar eu momentan depind de el sa ajung in centru, asta inseamna ca ajung pe la...8 si jumatate la serviciu.
Ei bine, de obicei imi petrec timpul navingand pe internet, visand sau ma stiu eu cum. Doar ca azi, mi-am uitat cheile de la birou acasa si iata-ma la 8 juma' in Centru Vechi, fara posibilitate de a intra in birou.
 Stupoare, parca abia acum am deschis ochii si am vazut pentru prima oara centrul vechi. Imi pare rau ca nu am avut aparatul de fotografiat cu mine, dar clar voi mai repeta dimineata aceasta si voi face si ceva poze.

                                                      foto: google..

Cuprins:
De ce sunt asa uimita? Ei bine, in primul rand, nu mi-am inchipuit ca la aceasta ora, atata lume este in oras. Adica, ce treburi au oamenii astia? Se intampla lucruri si oameni merg prin oras cand pentru mine nici nu era dimineata!?  Bun....si cat de frumos este Centrul Vechi dimineata! Lucrand de 3 ani aici credeam ca le-am vazut pe toate! iar vanzoleala si imbulzeala din timpul zilei si mai ales de seara, cand e muzica tare la terase (desigur, la cate terase, atatea gusturi muzicale!!), miros de nachos, shaorme, gyros, kurtos etc .....pe mine ma obosesc foarte tare si abia astept sa ajung acasa la mine, la liniste si pace... Ei bine, dimineata terasele abia deschid, abia se aseaza scaunele, muzica nu a pornit, gratarele nu inceput sa fumege..ideal!
Dar in dimineata aceasta m-am oprit, am luat o cafea mare cu lapte si un toast, ca pentru o ora si jumatate de asteptat, mi-am scos cartea din geanta si am stat. Si am observat, si am vazut si pasari, si am vazut si oameni si soare, si pisici si cladiri. Cata viata exista intr-o dimineata!
Si cum nu se putea mai nimerit, cartea pe care o citesc acum este: "Cismigiu & Co" (Grigore Bajenaru), o carte savuroasa, delicioasa, pe care v-o recomand cu caldura...si am ras! Radeam singura la terasa, la o cafea cu lapte, in mijlocul iuresului de dimineata, citind si traind parca prima data o dimineata.

Concluzii:
Da' mult am mai "trancanit" eu despre o simpla dimineata dar pentru  mine, a fost o revelatie.
N-am fost eu o persoana matinala niciodata si chiar si cand trebuia sa ma trezesc de dimineata nu reuseam sa ma bucur de cele cateva ore in plus. Dar am concluzionat: cine se trezeste de dimineata, mai traieste o viata! si voi face tot posibilul sa ma bucur de cele cateva ore pe care le pot fura de dimineata, facand lucruri care imi fac cu adevarat placere!

Voi cum va petreceti diminetile? Va rezervati timp si pentru voi?

15 comentarii:

  1. Eu ma scol la 6:09. Ajung uneori la job la 7:15, imi beau cafeaua pe o banca in liniste, sau cu colegele. In week-end tot la ora aia ma trezesc, pentru ca eu sunt o persoana a diminetilor, ador lumina, zgomotele, viata care pulseaza, e ca si cum ar fi primavara in fiecare zi. Diminetile sunt momentele mele cu mine, cu Dumnezeu. Iti urez sa ai numai dimineti pline de rasete, carti si cafele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anca, te felicit ca reusesti sa te bucuri de dimineti. Eu nu sunt delooc matinala dar am o presimtire ca voi deveni :)!

      Ștergere
  2. Cred -sa vezi cum devine timpul tau si numai al tau...o sa incepi sa-l cauti si sa-l furi pur si simplu pentru tine:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am doua feluri de dimineti, de fapt chiar trei. Diminetile din timpul scolii cand ma trezesc la 6.00 si pana la 7.10 cand plecam de acasa zici ca ma alearga cineva, stresul cel mai mare fiind pachetele copiilor. Apoi am diminetile din vacanta cand de la 6 la 6.30 alerg sau merg la plimbare cu catelusa mea,dimineti care pur si simplu ma incarca cu energie, iar preferatele mele sunt diminetile din weekend cand ma trezesc pe la 8.00 si stau cam o ora pe terasa imi beau cafeaua, ascult pasarile, admir florile din gradina.....
    Intr-o postare anterioara ai scris despre Ulita copilariei de Ionel Teodoreanu, am cautat-o si am recitit-o, cred ca acelasi lucru il voi face si cu Cismigiu & Co.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau ce matinala esti!

      Si Ulita Copilariei si Cismigiu & Co sunt carti savuroase. Nu sunt carti grele, de facultatea de Litere dar au o savoare, o placere a amintirii pe care le ador!
      Dimineti frumoase, Dana!

      Ștergere
  4. Iuliana, nu stiu ce s-a intamplat ..am pierdut comentariul tau :(( Dar sa stii ca ai dreptate, timpul nostru, care este doar al nostru este foarte limitat si uneori trebuie sa furam cateva clipe doar pentru noi!
    Zile si dimineti cat mai frumoase, Iuliana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu contează comentariul, contează că a rămas ideea.
      Dimineţi frumoase cu tine, îţi doresc! ;)

      Ștergere
  5. Cat de frumos spus - cine se trezeste de dimineata, mai traieste o viata :) Si ai descris dimineata ca pe un tablou, am simtit fiecare detaliu... Noi ne trezim cu mult timp inainte de a pleca de acasa, V. cu o ora jumatate inainte de plecare, adica la 6:30, eu mai motzai un sfert de ora, mancam in liniste, petrecem putin timp impreuna, ud florile, ne bucuram de vrabiuta care vine in fiecare dimineata la 7 pe balcon si canta de zor, mai lucrez la vreun proiect handmade inceput si pregatim pachetelele pentru pranz. Noi avem ferestre spre rasarit si intra soarele pe fereastra si ne da o stare de bine fara niciun motiv in plus.

    Ce coincidenta sa citesti tocmai Cismigiu & Co :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Sunt atat de multe lucruri pe care le poti face pentru sufletul tau in cele cateva ore.. :). Ma plangeam ca nu am timp pentru proiectele mele handmade dar nici nu imi faceam...merci de idee!
      Cred ca vom strange un fan club Cismigiu & Co, acum ca avem clubul matinalelor! :)

      Ștergere
  6. eu nu sunt deloc omul diminetilor, chiar daca ma scol devreme imi intru cu greu in ritm. Abia asteptam vacanta, sa nu mai fim obigati sa ne trezim la 6.30 :))
    si mie mi-a placut Cismigiu&comp, am citit-o cu mare placere cand eram in scoala, alaturi de Elevul Dima dintr-a 7a si Jurnalul adolescentului miop, care erau in mare voga pe vremea aceea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos arata dimineata asta! Si eu iubesc diminetile, timpul meu in voie, sa vad lumea pe afara unde nu misuna nici un catel macar...:) Cumparaturile le fac cat de dimineata pot, imi plac strazile goale, mirosul curat in aer si soarele pe cer...numai al meu.:) Tot diminetile sunt aglomerate tare, cu doi pici ce vor papa bun si repede si joaca si afara si..si...si...:)
    Te pup. Imi place cum scrii! Azi te-am gasit!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine ai venit Claudia! Descoperirea este de ambele parti :), am intrat la tine pe blog si mi-a placut!
    Zile frumoase sa ai si racoroase!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, l-am citit tot.:) Tare dragut si sincer scrii...Am impresia ca te stiu de cand lumea! Sper sa scrii mai des.:)

      Ștergere
    2. M-am inrosit :). Glumesc, ma bucur ca ti-a placut! Voi incerca sa scriu mai des :)

      TE pup!

      Ștergere